Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Ostali brez strehe nad glavo

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
V požaru se je poškodovala ena oseba, ki je bila prepeljana na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

V Galiciji v občini Žalec je nekaj po dvanajsti uri prišlo do požara na stanovanjski hiši. Hiša v izmeri 8X11 metrov je popolnoma zgorela, stanovalci pa so ostali brez strehe nad glavo. Kot so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje, je bila ena oseba zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom odpeljana na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Kljub posredovanju gasilcev Prostovoljnih društev Velika Pirešica, Zavrh pri Galiciji, Ponikva pri Žalcu, Žalec, Gotovlje, Dobriša vas-Petrovče in Levec, je objekt popolnoma zgorel, nastala pa je velika materialna škoda.

Stanovalcem, ki so ostali brez vsega in strehe nad glavo, so na pomoč priskočili iz Občinskega štaba civilne zaščite Žalec in jim zagotovili začasno prebivališče.

Gorelo tudi v Slovenski Bistrici

Le uro kasneje pa je iz neznanega razloga zagorelo tudi v stanovanjski hiši v naselju Preloge v občini Slovenska Bistrica.

Zagorelo je pri dimniku v dnevni sobi, požar pa se je razširil še na drugi del dnevne sobe in leseni balkon. V požaru je uničena oprema v dnevni sobi, omet in oplesk v spodnjih prostorih.

Gasilci Prostovoljnih društev Slovenska Bistrica, Zgornja Bistrica in Videž so ogenj pogasili in prezračili prostore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.