Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Osumljenci krutega umora niso priznali

Sodba Shutterstock
Na mariborskem okrožnem sodišču se je s predobravnalnim narokom začela odvijati zgodba o lanskem okrutnem umoru Davorina Horvata iz Rošnje, ki so ga mrtvega našli na Pohorju.

Peterico obtožnica bremeni, da je oktobra lani brutalno pretepla Davorina Horvata zaradi njegovega domnevnega ljubimkanja z lastnico lokalnega bara. Horvata naj bi usodnega večera peterica večkrat hudo pretepla, ga odpeljala na Mariborsko Pohorje in odvrgla iz avtomobila, naslednjega dne pa so ga našli mrtvega. Denis Leskovar, Primož Kosi, Timotej Sitar in Mateja Marin krivde niso priznali, za še enega osumljenca, mladoletnika, se sojenje še ni začelo.

Pretepli so ga že nekaj dni prej

Če bi krivdo za umor priznali, je tožilstvo za Leskovarja in Marinovo, Leskovarjevo partnerico in domnevno Horvatovo ljubico, predlagalo 24 let, za Kosija 22 in za Sitarja 20 let zapora. Obramba pa bo očitno poskušala dokazati, da je bil Horvat, ko so ga pripeljali na Pohorje, še živ in da njihov namen ni bil umor, temveč le zastraševanje. Posebna oteževalna okoliščina za peterico bo zagotovo, da tega niso storili prvič, ampak so Horvata pretepli že nekaj dni pred usodnim dnem. Glavna obravnava se začne v drugi polovici marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.