Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Otočec: partnerico ustrelil dvakrat

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Znane so nove podrobnosti sobotne družinske tragedije na Otočcu. 52-letnik je s pištolo na hodniku hiše v prsni koš dvakrat ustrelil svojo 48-letno zunajzakonsko partnerico.

Kot so sporočili iz PU Novo mesto, si je moški nato v eni izmed sob s pištolo sodil sam. Ob prihodu policistov tako ni kazal znakov življenja, hudo poškodovano žensko pa so reševalci oskrbeli in jo odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po zadnjih informacijah je hudo poškodovana, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Nasilje policisti obravnavali že januarja
Novomeški policisti so nesoglasja in nasilje med partnerjema obravnavali januarja 2011, ko je 48-letna ženska zaradi duševnega nasilja partnerja podala kazensko ovadbo.

Zaradi duševnega nasilja in groženj so novomeški policisti 4. januarja letos osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Takrat so zaradi groženj, ki jih je izrekel osumljenec, zbrali obvestila od več oseb, vendar ni bil podan sum, da bi moški imel v posesti orožje, kar je potrdila tudi njegova partnerica.

Žrtev ni zahtevala podaljšanja ukrepa
O izrečenem ukrepu so obvestili Center za socialno delo v Novem mestu in preiskovalnega sodnika, ki je ukrep policistov potrdil in ga podaljšal za 10 dni.

V času trajanja ukrepa policisti niso bili obveščeni o morebitnih kršitvah prepovedi približevanja.

Po poteku 10-dnevne prepovedi približevanja žrtev ni zahtevala podaljšanja ukrepa. Moškega so ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini po 191. členu kazenskega zakonika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.