Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Otroci zvezani pred TV

Žurnal24 main
Brezsrčna starša sta svoje štiri otroke po več ur dnevno puščala zvezane pred televizijskim ekranom.

Dunajske socialne službe so po poročanju avstrijskih medijev v nekem stanovanju pred televizijo našle štiri zvezane otroke, stare od deset mesecev do štiri leta in pol. Ugotovili so, da je takšna "vzgojna metoda" staršev trajala dalj časa, po več ur na dan, saj otroci občutno zaostajajo v razvoju.

Pri svojem delu so videli že marsikaj, a ta zadnji dogodek jih je posebej pretresel. "Česa takšnega si sploh nismo znali predstavljati," je za Krone.at povedala Herta Staffer, tiskovna predstavnica Urada za mladino, javne službe pristojne za otroke, mladostnike in družino na Dunaju.  "Otroci so bili v stanovanju v okraju Ottakring dobesedno fiksirani v otroških vozičkih, postavljenih pred televizijo."

Nezaposleni oče in mati sta svoje otroke po besedah Stafferjeve tako puščala več mesecev po več ur na dan. "Najstarejši, ki je star štiri leta in pol, je na ravni dvoletnika in skoraj nič ne govori. Tudi triinpolletna deklica zaostaja v razvoju, saj še ne zna hoditi." Starša imata še dva otroka, deklico, staro dve leti, in desetmesečnega dojenčka.

Staršema, sicer imigrantoma, so otroke odvzeli in bodo proti njima vložili kazensko ovadbo. Po besedah Stafferjeve je vrnitev otrok izključena, saj se starša očitno ne zavedata, da sta naredila kaj narobe. "V stanovanjski skupnosti bodo otroci imeli sedaj nekaj možnosti za srečnejše življenje," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.