Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

"Otrok je bil obravnavan korektno"

Zdravnik Shutterstock
Kriminalisti preiskujejo razloge suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja otroka.

Celjski kriminalisti preiskujejo sum opustitve zdravstvene pomoči otroku v dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje. "Na  podlagi  prijave  strašev,  kriminalisti  v  omenjnem  primeru  zbirajo informacije in preverjajo razloge suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja," je pojasnila Milena Tribulin s PU Celje. "Če bo potrjeno, da gre za sum storitve kaznivega dejanja, vas bomo ob koncu preiskave o ugotovitvah obvestili."

Po besedah direktorja ZD Velenje Jožeta Zupančiča je bil otrok, ki je bil star dva meseca in pol,  v dežurni ambulanti obravnavan korektno. "Po naših informacijah tudi do kazenske ovadbe še ni prišlo, saj kriminalistov v naš zdravstveni dom še ni bilo in primera še niso raziskali," je pojasnil Zupančič.

Dojenčka pripeljali zaradi alergije

Po neuradnih informacijah so starši dojenčka zaradi alergije pripeljali v dežurno ambulanto velenjskega zdravstvenega doma. Dežurni zdravnik je potem dojenčka napotil v slovenjgraško bolnišnico, od koder je bil odpeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Komentarjev 1
  • puksicd 14:30 02.februar 2015.

    Seveda je bil obravnavan korektno, kakopak. Saj pa ljudje lažejo in zdravniki imajo vedno prav. NOT!