Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Otrok umrl zaradi obešenja

Namesto veselih otrok so igralnico napolnili policisti. (Foto: Pixell) Žurnal24 main
Petletnik, ki je včeraj umrl v otroški igralnici v Splitu, je umrl zaradi obešenja, je pokazala obdukcija.

Ker ni bilo očitnih razlogov za smrt petletnika v otroški igralnici v Splitu, je zdravnik predlagal obdukcijo. Oče jo je sprva zavrnil, zdaj pa so jo po poročanju hrvaških medijev vendarle opravili. "Na vratu dečka smo našli poškodbe, ki so značilne za obešanje, pa tudi drugi znaki kažejo nato,"  je povedal patolog Antonio Alujević

Spomnimo, da je petletnik skupaj z ostalimi otroki skakal po trampolinu in se spuščal po napihljivem toboganu v splitski igralnici Čarobno mesto, ko se je naenkrat zrušil. Staršem je takoj priskočila na pomoč medicinska sestra, ki je bila tam s svojim otrokom. A nič ni pomagalo, v bolnišnici je otrok  umrl.

Zakaj točno se je otrok zadušil, še ni znano, zato kriminalisti nadaljujejo preiskavo. Omenja se vrvi na trampolinu, v katere naj bi se zapletel. A v igralnici trdijo, da pri njih veljajo strogi varnostni ukrepi; vsi predmeti, na katerih bi se otroci lahko poškodovali, so odstranjeni, stene so obložene s peno, ni ostrih robov, ves čas so navzoče vzgojiteljice, celoten prostor pa je prepreden s kamerami, tako da tudi če starši niso zraven, ampak sedijo v kavarni, lahko prek monitorjev spremljajo otroka.

Igralnico so odprli lani tik pred božičem in je največja igralnica na Balkanu. Namenjena je vsem otrokom, saj gre za dobrodelen projekt hrvaškega košarkarja Nikole Vujčića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.