Slovenija > Črna kronika
4468 ogledov

Otroka v šolo pripeljal pod vplivom kokaina

Šola Anže Petkovšek
Eden otroka pripeljal pod vplivom drog, drugi z neregistriranim vozilom.

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so včeraj zjutraj opravili kontrolo prevoza otrok v bližini ene od osnovnih šol iz okolice Ljubljane in ugotovili, da avtobusni prevozniki večinoma spoštujejo veljavne predpise in tako prispevajo k varni vsakodnevni poti otrok med njihovim domom in šolo. 

"Med kontrolo pa so odkrili tudi voznika, ki je v šolo pripeljal otroka brez uporabe otroškega stola," pišejo na spletni strani Policije. "Kasneje pa so s hitrim testom za droge pri staršu ugotovili tudi prisotnost kokaina v organizmu."

Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil.

Otroka pripeljal z neregistriranim vozilom

Eden od staršev je otroka v šolo pripeljal kar z neregistriranim osebnim avtomobilom brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Varnost je v naših rokah

"Varnost je naša kolektivna odgovornost," opozarja Policija. "Naloga vsakega od nas, kot udeleženca v prometu in kot starša je, da storimo vse, da ne ogrožamo niti svojega življenja niti življenj drugih, še posebej ne življenj otrok, ki so odvisni od zrelosti naših dejanj. Ne gre pozabiti, da nekaterih napak ni mogoče popraviti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • DasAuto 16:48 29.marec 2018.

    In pol so vsega policaji krivi, ker samo kazni pišejo... Hvala bogu da jih mamo, čeprav so nam včasih odveč.

  • zdenko79 13:12 29.marec 2018.

    Tak pac to je v Zabariji !!