Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Otroke otipaval v trgovinah, kjer so bili skupaj s starši

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Policisti so zaradi otipavanja otrok prijeli 54-letnega moškega. Sumijo, da je to počel večkrat, zato vse starše pozivajo, naj dejanje prijavijo.

Prva prijava je prišla 4. avgusta, ko je v eni izmed trgovin na območju Policijske uprave Novo mesto osumljenec pristopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in pričel otipavati. Otrok se je fizično uprl in osumljenega odrinil, ta pa je trgovino zapustil in odšel.

Dva dneva kasneje je osumljenega varnostnik opazil pri podobnem dejanju na območju Policijske uprave Ljubljana, kjer so ga prijeli, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor. 

Gre za 54-letnega moškega vitke postave, visok je okrog 180 cm, izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade, običajno je bil oblečen v kratke hlače (do kolen), svetlejšo majico in obut v športne copate. Za transport je uporabljal kolo.

Najbrž je žrtev še več

"Dopuščamo možnost, da je osumljenec izvajal tovrstna kazniva dejanja na območju Slovenije tudi pred odvzemom prostosti, zato naprošamo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da o tem obvestijo policijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo,“ opozarjajo policisti. 

Staršem svetujejo, naj prisluhnejo otroku, če jim želi povedati o podobni izkušnji ter naj o tem takoj obvestijo policijo.

Otroci so bili v trgovini skupaj s starši

"V obeh primerih sta bila otroka v trgovinah skupaj s starši. Ugotovili smo, da je pred dejanjem osumljeni opazoval gibanje in zadrževanje otrok ter staršev, nato pa je bil zgolj trenutek nepazljivosti dovolj, da se je osumljeni približal in storil kaznivi dejanji," opozarjajo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • allstarr111 15:56 13.avgust 2015.

    Ejga v Tržiču baje noben zakon ne veljam skor tkor tko k ne u Lublan :) ROMI 100 na uro

  • Optimus 13:59 13.avgust 2015.

    No,v Tržiču pa se že od Januarja letos zanesljivo ve,da je občan utemeljeno osumljen pedofilije in to v ožjem krogu družine pa tudi širše,je v postopku,ima prepoved približevanja etc.Ja,je pa občinski svetnik SDS in,je verjetno,zaščiten kot kočevski medved - no,tudi ...prikaži več fizično izgleda tako,je pa lepo doma,ne pa v priporu,kamor spada.Zakon naj bi bil za vse enak.Larfari.

  • h3o 13:20 13.avgust 2015.

    tale papi je imel srečo, da mulc ni imel v bližini svojga fotra. mislim, da se igra s svojim zdravjem in celo z življenjem. Nekoč bo naletel na eno budalo, ki mu bo dal življenjsko lekcijo