Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Otroke rešili pred trgovci z ljudmi

V vzhodnem predelu Londona je prišlo do uboja 16-letnika. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Policija je v Veliki Britaniji aretirala trgovce z ljudmi, iz njihovih krempljev pa rešila otroke, med katerimi je bila tudi noseča 12-letnica.

V obsežni akciji so policisti aretirali osem ljudi, ki naj bi otroke silili k prosjačenju, na 16 različnih naslovih v vzhodnem Londonu pa so rešili kar 103 otroke, stare od 3 do 17 let. Enega triletnika so prepeljali v bolnišnico, ker je imel po telesu več modric, britanski Daily Mail pa poroča tudi, da je bila med otroki, ki naj bi jih v Veliko Britanijo pripeljali iz Romunije, tudi noseča 12-letnica.

"Zaskrbljujoče je predvsem dejstvo, da je deklica pri teh letih v takšnem stanju," je povedal preiskovalec Bernie Gravett, ki je dodal, da se je policija bolj kot na aretacije osredotočala na reševanje otrok. Skrb za otroke so prevzele socialne službe.

Aretacije so povezane z obsodbami v Romuniji, kjer so pred kratkim na zaporno kazen obsodili 24 ljudi, ki so v Veliko Britanijo pretihotapili najmanj 200 romskih otrok. Britanski mediji razkrivajo, da so otroci s prosjačenjem v enem dnevu zaslužili tudi do 300 funtov (337 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.