Slovenija > Črna kronika
79 ogledov

Otroški avtosedež ob cesti - nov trik goljufov?

Policija Saša Despot
Goljufi naj bi si izmišljali vedno nove načine, kako preusmeriti pozornost za svoje običajno tatinske namene. Nov način naj bi bilo nastavljanje otroškega sedeža poleg ceste.

Na spletnih omrežjih je te dni zaokrožilo opozorilo voznikom pred novim trikom, s katerim naj bi si – kot piše v opozorilu – pretežno tuji goljufi izmišljali načine, da skoraj prisilijo voznike k zaustavitvi vozila, kar običajno izkoristijo za to, da lastnika avtomobila okradejo.

Opozorilo na Facebooku | Avtor: Facebook Facebook
Če so še do nedavnega najraje opozarjali na domnevno spraznjene pnevmatike na avtomobilu ali pa na kakšne druge okvare, naj bi si zdaj izmislili nov trik, in sicer nastavjanje otroškega avtomobilskega sedeža poleg ceste.

Kot piše v opozorilu, v sedež nastavijo plastično lutko, jo prekrijejo z odejico in čakajo na voznika oz. voznico, ki bi ustavila, da bi pomagala zapuščenemu dojenčku. Kot piše v pozorilu, naj bi lokalni policisti že obravnavali takšne primere.

Policija opozarja na verjetnost

Pri slovenski policiji smo preverili te navedbe, opozorilo, ki kroži po spletnih omrežjih. “Po do sedaj opravljenjem preverjanju policija ni obravnavala primerov na način, kot ga omenjate,” odgovarja Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi pri policiji.

Dodaja pa, da je vsekakor vsa takšna opozorila potrebno presoditi z vidika verjetnosti, da bi lahko do takšnega primera dejansko prišlo. “Pred časom je krožilo elektronsko sporočilo,  da storilci delijo vizitko, ki vsebuje snovi, s katero se lahko osebo  omami  in  v  nadaljevanju  na njeno škodo izvrši kaznivo dejanje,  da storilci delijo vizitke s čipi, preko katerih vam sledijo in vam vlomijo. Policija tudi takih primerov ni obravnavala,” dodaja Droletova.

 

PREBERITE TUDI

 

Komentarjev 5
  • dimnikar 15:09 29.maj 2015.

    res je, pizde nesposobne

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:32 29.maj 2015.

    Tole je staro ko zemlja,tist otroc,ki naj bi bli v sedežu majo dones že 15 let!

  • Avatar hal69
    hal69 10:12 29.maj 2015.

    Policisti so tisti, ki so nas dolžni opozarjati na nevarnosti, ne pa neka kroženja po nekih družabnih omrežjih in na placu med branjevkami.