Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Ovadba za požigalca radarjev

Radar v Mariboru Fotosmedia
Mariborski policisti so podali prvo kazensko ovadbo zaradi požiga radarja. Utemeljeno je osumljen 34-letni Mariborčan.

Policisti so pretekli petek podali kazensko ovadbo zoper 34-letnika iz Maribora, ki je osumljen, da je 23. oktobra lansko leto pet minut po polnoči, v križišču Ceste Proletarskih brigad in Ljubljanske ulice v Mariboru, na kovinskem ohišju stacionarnega radarskega sistema poškodoval kovinska vratca. Na zunanji in notranji strani ohišja je zanetil ogenj in tako poškodoval stacionarni radarski sistem, s čemer je povzročil za več kot 12 tisoč evrov premoženjske škode.

Naj vas spomnimo

Novi radarji za merjenje hitrosti na mariborskih cestah so v prvih dveh mesecih meritev zabeležili nekaj manj kot 69 tisoč prekoračitev hitrosti. V javnosti so sprožili veliko razburjenja, kmalu po postavitvi pa so se začeli tudi prvi požigi.

Kazni sicer mariborski medobčinski inšpektorat in redarstvo še nista začela izdajati. Čakajo namreč, da se bodo o spornosti radarjev izrekle pristojne državne ustanove.

Komentarjev 3
  • raviotar 00:51 08.januar 2013.

    No, upam, da nisi mariborčan. Če je omejitev 70, se vozi 70 in ne 50km/h. Jasno?

  • bla_blabla 17:42 07.januar 2013.

    Tudi neumnosti ni treba pisat, pa folk se kr dela to...

  • Jože Šemrov 17:26 07.januar 2013.

    Ja ljudje. saj vendar veste,da ne smete voziti hitreje kot je dovoljeno. Lahko pa vozite malo počasneje-boste prej prišli do cilja.