Slovenija > Črna kronika
386 ogledov

Ovadili direktorja Brda

Iztok Purič mediaspeed
Sum zlorabe uradnega položaja in pravic zaradi preplačane preproge.

Gorenjski kriminalisti so konec januarja na Okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zoper dve odgovorni osebi JGZ Brdo Protokolarne storitve zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. "Gre zame in sodelavko," je potrdil direktor JGZ Brdo Iztok Purič.

"Odgovorni osebi sta v letu 2008 v imenu javnega zavoda sodelovali pri nakupu orientalske preproge v vrednosti okoli 150 tisoč evrov. Kasneje se je za dobavljeno preprogo izkazalo, da ni ustrezala zahtevani kvaliteti v javnem razpisu. Po oceni sodne izvedenke je vrednost dobavljene preproge namreč znašala okoli 80 tisočakov," pišejo policisti in dodajajo, da bi morali odgovorni osebi po prejemu in prevzemu pregledati kakovost preproge in račun zavrniti, pa tega nista storili.

Tožili dobavitelja

Purič navedbe policistov ni želel komentirati, je pa vztrajal, da so preprogo naročili v skladu z zakonom o javnem naročanju, po ugotovitvah revizije pa sprejeli določene ukrepe. "Naročili smo cenilca, ki je izdelal oceno, na podlagi katere smo se odločili za tožbo zoper dobavitelja, po mediaciji pa dobili povračilo v obliki tepihov za 25 tisoč evrov. Več ne bi mogli izterjati, ker je bilo podjetje insolventno," je dejal in dodal, da so reorganizirali tudi službo za javno naročanje ter uvedli dodatne notranje nadzore.

Komentarjev 3
  • izvedenec 12:27 22.februar 2012.

    kaj pa direktorji bank, ki so kredite šibali tajkunom, mmmmnpr. Matjaž Kovačič NKBM na Hrvaškem, mmmm

  • jzzzze 10:39 22.februar 2012.

    Tepih za 80 tisoč €?!?!?!?!?!?!

  • josethim 10:17 22.februar 2012.

    Tepih za 150 tisoč €?!?!?!?!