Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ovadili enega od direktorjev pri NLB

Preiskava pri NLB Anže Petkovšek
Nacionalni preiskovalni urad je kazensko ovadil nekdanjega direktorja ene od enot večje slovenske banke. Pomagal pri odobritvi kredita, čeprav je vedel, da ga ne bodo poplačali.

Bivšega direktorja so ovadili zaradi zaradi zlorabe položaja, pravic ali zaupanja, eno fizično osebo pa zaradi suma, da je direktorja napeljeval k storitvi kaznivih dejanj.

Ovadeni direktor je položaj zlorabil leta 2008, tako da je pomagal pri pridobitvi dveh kreditov, čeprav je vedel, da  predloženi zavarovanji,  ki  temeljita  na  prirejenih  oziroma ponarejenih cenitvenih poročilih, ne bosta zadoščali za morebitno poplačilo kreditov, seznanjen pa
je bil tudi s podrobnostmi namena financiranja obeh projektov.

Zavedel upravo

Prejeti zavarovanji je nekdanji direktor prikril tudi upravi banke, ki je oba  kredita  odobrila.  Kredita  nista  bila nikoli odplačana, zaradi  česar si je kreditojemalec pridobil premoženjsko korist v višini najmanj 1,7 milijona evrov, za kolikor je banka tudi oškodovana, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Po naših informacijah je policija ovadila nekdanjega direktorja podružnice NLB na Gorenjskem Dušana Šuštarja, ki je pri pridobitvi kredita pomagal lastniku propadlega podjetja iz Kranja Dušanu Dolamiču.

Komentarjev 4
  • ac-dc 20:52 11.junij 2013.

    Verjetno je kak manjši uradniček. Glavne ribe pa niso ogrožene in se sončijo na jahtah.

  • KOJAK 16:49 27.maj 2013.

    Prišlo bo do neke proceduralne napake in striček bo odkorakal na prostost. V najslabšem primeru bo dobil 7 mesecev - itak da POGOJNO ali 30 dni družbeno koristnega dela ob vikendih.ONLY IN BANANASTAN

  • BenX 16:42 27.maj 2013.

    če nebo sedaj on osebno poplačal kredita z obrestmi vred je vse skupaj brezveze.