Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Ovadili Mateja Raščana?

Raščan je pred komisijo dejal, da ni dobrotnik. (Foto: TV SLO3) Žurnal24 main
Ljubljanski kriminalisti zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev ovadili 36-letnega direktorja ljubljanske družbe. Neuradno naj bi šlo za Mateja Raščana.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so zaradi kar 70 kršitev temeljnih pravic delavcev ovadili 36-letnega direktorja družbe z območja Ljubljane. Po neuradnih informacijah časnika Finance gre za Mateja Raščana, nekdanjega lastnika Dela Revij.

Ovadenega sumijo, da je od leta 2008 s spornimi posli povzročil nelikvidnost podjetja in posledično stečaj. "Pri tem osumljeni 67 zaposlenim ni plačeval prispevkov za socialno varnost in pokojninsko zavarovanje ter jih tako v obdobju treh mesecev v začetku leta 2011 oškodoval za okoli 500 tisoč evrov," so zapisali na PU Ljubljana. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena triletna zaporna kazen.

Dacarji: porabil štiri milijone več, kot je zaslužil

Davčna uprava RS pa je v inšpekcijskem nadzoru nad Raščanom ugotovila, da je v štirih letih lastništva družbe Delo Revije zapravil skoraj štiri milijone evrov več, kot je uradno zaslužil.

Zaposleni na Delu Revije so konec julija lani Raščana pozvali k odstopu, ker je "zapravil sadove njihovega dela". Novinarji so ostajali brez plač, revije so izhajale z zamudo.

Novi najemnik znamke je avgusta lani postala Skupina Krater, konec meseca se je v prostorih Dela Revij odvila prava drama, saj naj bi Raščan odnesel "leta arhivov".

Komentarjev 5
  • tralala 14:59 10.oktober 2012.

    ne žali kralja živali!

  • albert 14:24 10.oktober 2012.

    Izudin iz ust si mi vzel!

  • Izudin 14:11 10.oktober 2012.

    Temu se pa vidi, da je bil pri koritu, čist na puj-seka spominja.