Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ovadili mlade roparje pošte in bencinske postaje

Rop pošte na Poljanskem nasipu v Ljubljani Saša Despot
Ljubljanski policisti so kazensko ovadili tri mlade, osumljene ropa in velike tatvine. Vlomili naj bi v prodajalno bencinskega servisa v okolici Ljubljane in izvršili rop pošte v Mengšu.

Ljubljanski policisti in kriminalisti so zoper tri osebe (stare med 20 in 22 let) podali kazensko ovadbo. Ugotovili so, da so osumljeni 15. marca vlomili v prodajalno bencinskega servisa v okolici Ljubljane in 1. aprila izvršili rop pošte v Mengšu.

Ugotovili so, da so se osumljeni okoli 2. ure pripeljali v bližino bencinskega servisa ter se nato peš napotili na kraj dogodka. V prostore prodajalne so poskušali vstopiti tako, da so razbili steklo okna pisarne. Pri tem so sprožili alarmno napravo, zaradi česar so s kraja dogodka pobegnili.
V drugem primeru so se 1. aprila okoli 13. ure pripeljali v bližino pošte, od koder je 21-letnik nato sam peš odšel do pošte. V času, ko v prostoru ni bilo strank, je 21-letnik (ki se je zamaskiral s kapo z izrezom za oči) vstopil v prostor in od zaposlenih z grožnjo, ki jo je podkrepil s pištolo, zahteval gotovino. Zaposleni so mu gotovino tudi izročili, 21-letnik pa je po dejanju s kraja dogodka odšel do vozila, od koder so se vsi trije odpeljali neznano kam. Odtujili so za okoli 2000 evrov gotovine. Vse tri osumljene so konec tedna tudi prijeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.