Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ovadili sedem tajkunčkov

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Izčrpavanje. Zaradi spornih menedžerskih prevzemov ovadili sedem direktorjev.

Zaradi domnevnega več kot 14 milijonov evrov vrednega oškodovanja nekdaj uspešnih gorenjskih podjetij, Svilanita, Bombažne predilnice in tkalnice Tržič (BPT) ter Iskre ISD, naj bi kriminalisti ovadili šefe teh podjetij.

“Osumljenci so kot direktorji zlorabljenih delniških družb te izčrpavali z namenom menedžerskega prevzema. S fiktivnimi posli so preprodajali delnice prevzetih družb in jih tako oškodovali,” ugotavljajo na policiji. Preiskava je trajala več kot dve leti; že februarja lani so kriminalisti opravili 11 hišnih preiskav in zasegli dokumente o poteku teh prevzemov. Takrat naj bi obiskali tako šefinjo Svilanita Mojco Šubic kot šefa Iskre ISD Jureta Tepino. Oba naj bi zdaj tudi ovadili.

Komentarjev 4
  • marko 19:52 26.september 2012.

    sodniki so na nihovi strani,zato je vse brezvrze,najprej zamenjat sodnike in šele potem jih ovadit.celo sodstvo ven,saj vidite kaj delajo stečajni sodniki,isto je tudi na kazenskem...

  • dragec 08:51 26.september 2012.

    Klamen, prvo to vlado moramo zrišiti, prepovedati delovanje vsem dosedanjim politikom (tudi opozicijskim), ustvariti močno finančno policijo in kaznovati BAGRO, pa tudi Jankoviča in njegovo družbo - če se jim dokaže krivda.

  • Klemen Zec 08:40 26.september 2012.

    dragec, iz tvojih ust v božja ušesa, upam, da dočakamo tudi tako ovadbo !ker kar počnejo preiskovalni organi in sodišče sedaj, je milo rečeno tragikomedija !tisti, ki bi jih morali v resnici ovadit in zapret, saj je toliko ...prikaži več dokazov, da jih ni moč preštet s prsti obeh rok in nog se pa smejejo v brk slov.narodu in nepravni državi !