Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Padalca utrpela poškodbe hrbtenice

Žurnal24 main
V roku dveh ur sta se na območju Kobarida in Tolmina zgodili dve nesreči jadralnih padalcev. Padalec in padalka sta v nesreči utrpela poškodbe hrbtenice.

Na GRS Tolmin so za zurnal24.si povedali, da so morali gorski reševalci najprej posredovati nekaj minut pred drugo uro popoldne, ko je na Kobariškem Stolu padel padalec in se huje poškodoval.

Po zadnjih podatkih je padalec utrpel poškodbe hrbtenice in so ga morali s helikopterjem slovenske policije prepeljati v jeseniško bolnišnico.

Okoli štirih popoldne pa se je pri Tolminu poškodovala še jadralna padalka iz tujine. Slednja je prav tako utrpela poškodbo hrbtenice, reševalci pa so jo morali s helikopterjem odpeljati v ljubljanski klinični center.

Nebo nad Tolminom in Kobaridom je sicer te dni polno padalcev. Po ocenah poveljnika GRS Tolmin Žarka Trušnovca jih je samo danes v zraku med dvesto in tristo. Med 5. in 12. junijem namreč na Kobariškem Stolu poteka Odprto prvenstvo Velike Britanije v jadralnem padalstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.