Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Padalčevo zdravstveno stanje stabilno

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Slovenski padalec se počuti dobro. Po besedah Jandrićeve bi lahko že v dnevu ali dveh zapustil bolnišnico.

Slovenski jadralni padalec, ki po hudi poškodbi okreva v sarajevskem kliničnem centru, se počuti dobro, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, je povedala predstavnica za stike z javnostmi kliničnega centra Biljana Jandrić.

28-letnik ni več priključen na naprave in bi lahko po mnenju Jandrićeve že v dnevu ali dveh zapustil bolnišnico. Še prej pa se morajo dogovoriti z zdravniki iz kliničnega centra v Ljubljani, da po bolnika pošljejo reševalno vozilo, s katerim bi ga prepeljali iz Sarajeva v Ljubljano. O tem bi se lahko dogovorili že v torek, je še povedala Jandrićeva.

Naj vas spomnimo

Tridesetega oktobra je skupina petih slovenskih padalcev opravila polet na območju Jahorine. Osemindvajsetletnik je pri pristanku naletel na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala. Utrpel je poškodbe obeh nog in trebuha. Zdravniki so mu zaradi poslabšanja stanja pred predvidenim prevozom v ljubljanski klinični center morali amputirati obe nogi in mu iz trebušne votline odstraniti delce mine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.