Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Padalo se mu je zaprlo v zraku

jadralno padalo Shutterstock
29-letnemu avstrijskemu državljanu se je na višini 10 metrov zaprlo jadralno padalo. Pri padcu si je poškodoval hrbtenico in zvil zapestje.

Devetindvajsetletni Avstrijec je včeraj nekaj po 13. uri z jadralnim padalom vzletel z vzletišča na Planini Božca na Kobariškem Stolu. Takoj po vzletu se mu je na višini desetih metrov padalo zaprlo. Padel je na travnato pobočje, si poškodoval hrbtenico in zvil zapestje. 

Oskrbela ga je dežurna ekipa gorske reševalne službe z Brnika in s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljala v ljubljanski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

En nepoškodovan v krošnji ...

Včeraj zgodaj popoldne je na Mrzlem vrhu v Občini Tolmin nesrečo doživel še en tuji jadralni padalec: zasilno je pristal v krošnji drevesa. Pri tem se ni poškodoval, z drevesa pa so mu pomagali reševalci Postaje GRS Tolmin.

... drug obležal z zlomljeno nogo

Danes pozno popoldne pa se je poškodoval nemški jadralni padalec pri zasilnem pristanku na travniku pred vasjo Vrsno v Občini Kobarid. Kot piše na strani uprave za zaščito in reševanje, so posredovali reševalci Postaje GRS Tolmin in NMP Tolmin, ki so ponesrečenca z zlomljeno nogo oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.