Slovenija > Črna kronika
3451 ogledov

Padel po strmem pobočju, našli so ga negibnega

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Iskali so ga od sobote, včeraj so ga našli.

Včeraj dopoldne okoli 10.15 so pod vrhom gore Briceljk na Bovškem našli mrtvega 32-letnika iz Zgornjega Posočja, ki so ga pogrešali od sobote. "Policija je bila o pogrešani osebi s strani sorodnikov obveščena v soboto ob 19.40 uri," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Pogrešani je namreč tega dne zgodaj zjutraj odšel od doma v Kluže in nato v smeri vrha Krnica."  Takoj po prijavi so bovški policisti začeli z iskalno akcijo, pri kateri so se jim pridružili reševalci GRS Bovec. Kmalu so našli osebno osebno vozilo pogrešanega v Klužah na parkirišču ob cesti, ki vodi v dolino Bavšice.

"Kljub nadaljnjemu intenzivnemu iskanju v soboto pogrešane osebe niso našli, pregledali pa so poti iz smeri Kluž proti vrhu Krnice in iz planine Bala proti vrhu Briceljk," je razložil Božnik. "S pregledom poti in širše okolice so zaključili v zgodnjih jutranjih urah. V nedeljo zjutraj se je iskalna akcij nadaljevala."

Iskali so ga z dvema helikopterjema

Iskanju pogrešanega se je v nedeljo zjutraj pridružilo večje število gorskih reševalcev, prav tako s pogrešanega iskali s policijskim in vojaškim helikopterjem z reševalno ekipo. "Pogrešanega so s pomočjo policijskega helikopterja ob 10.15 našli negibnega v pobočju pod vrhom Briceljk na višini 2.159 metrov nadmorske višine," je pojasnil Božnik.

Policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica so ugotovili, da je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v strmem ožjem prodišču. "Glede na okoliščine je bil vzrok padca na strmem pobočju najverjetneje zdrs," je pojasnil Božnik. "V zvezi z omenjenim primerom je zdravnica ZD Tolmin odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani."

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.