Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Padel s strehe bloka

Fotografija je simbolična. (Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX) Žurnal24 main
V Brežicah je dopoldne prišlo do hude delovne nesreče, ko je na Kettejevi ulici z višine okoli 10 metrov padel moški.

Po prvih ugotovitvah ogleda je brežiško podjetje razkrivalo kritino na štirinadstropnem bloku. Med delom je s strehe, z višine okoli 10 metrov, na tla padel 46-letni delavec iz okolice Brežic. "Po strehi navzdol naj bi hodil vzvratno, pri tem pa spregledal rob strehe in padel na zelenico ob bloku,“ je povedal tiskovni predstavnik na Policijski upravi Krško Robert Perc.

Z reševalnim vozilom so ga s hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v brežiško bolnišnico, od tam pa zaradi nujne operacije v ljubljanski klinični center.

Prve ugotovitve kažejo, da delavci na domnevno neustrezno zavarovanem delovišču niso uporabljali ustrezne zaščitne opreme. Policisti so o primeru obvestili okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika ter opravili ogled kraja. O primeru je bil obveščen inšpektor za delo, ki si je prizorišče nesreče tudi osebno ogledal. Ugotovitve še niso znane.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.