Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Padla iz avtomobila, eden umrl

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Voznik in sovoznik nepripeta. Med prevračanjem padla iz vozila, eden umrl.

Nekaj pred 21. uro včeraj zvečer se je v bližini naselja Vanča vas zgodila prometna nesreča, ki je terjala eno smrtno žrtev.

Voznik osebnega avtomobila je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki je bočno zdrselo z vozišča, trčilo v dno obcestnega nasipa in se nato večkrat prevrnilo.

"Med prevračanjem sta voznik in sopotnik, ki v času nesreče nista uporabljala varnostnih pasov, padla iz vozila. En človek je v prometni nezgodi utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, drugi udeleženec pa se zaradi hudih telesnih poškodb zdravi v soboški bolnišnici," so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. Umrl je 50-letni voznik.

Uporabljajte varnostne pasove

Ta prometna nesreča, pri kateri v oči bode ravno neuporaba varnostnega pasu, se je zgodila ravno v času, ko poteka preventivna akcija "Pripnite se in doživite". Čeprav je uporaba varnostnega pasu pri slovenskih voznikih visoka, policija tudi vse tiste, ki ga ne uporabljajo, opozarja, da dosledna raba pasu tako pri voznikih kot sopotnikih zmanjšuje tveganje za poškodbe v prometnih nersečah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.