Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Padli tihotapci mesa iz Slovenije, BiH, Hrvaške in Avstrije

surovo meso Shutterstock
Hrvaška policija je skupaj s hrvaškim uradom za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) pridržala 19 oseb, ki so osumljene dajanja in prejemanja podkupnine, zlorabe oblasti in položaja ter tihotapljenja in preprodaje mesa.

Po večmesečni preiskavi so policisti skupaj z Uskokom ugotovili, da so osebe, stare od 22 do 62 let, ki so delovale na področju Bosne in Hercegovine (BiH), Slovenije in Avstrije, večkrat na teden iz BiH na Hrvaško brez ustreznih veterinarskih pregledov in mimo mejnih prehodov tihotapile meso ter ga nato prodajale v mesnice in restavracije na obali, poroča hrvaški večernjilist.

Poleg mesa našli tudi orožje

Policisti so med preiskavo vozil in domov osumljenih zasegli tudi večjo količino denarja, orožja, svežega in zamrznjenega mesa, mobilnih telefonov in SIM kartic. Osumljeni naj bi poleg tihotapljenja mesa sodelovali tudi pri velikih tatvinah in ropih, pieš dnevnik.hr.

Skupna materialna škoda naj bi po prvih ocenah znašala milijon in pol hrvaških kun oziroma dvesto tisoč evrov.

Naj vas spomnimo

Hrvaška televizija je leta 2010 razkrila, da so tamkajšnje mesnice prodajale tudi do deset let staro zamrznjeno meso. Hrana, ki bi morala biti povsod na Zahodu uničena, se je nemoteno uvažala na Hrvaško in brez zadržkov tudi prodajala. Podobna afera je leto prej, torej leta 2009, izbruhnila tudi v BiH, kjer so prav tako odkrili, da zamrznjeno meso, staro tudi do deset let, prodajajo kot sveže.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:37 27.november 2012.

    Da in ko ladje starega mesa namenjenega uničenju šverca Država Hrvaška-jemo pa mi turisti - je vse v redu, ko pa to delajo s 100-200 kilami najbolj kvalitetnega domačega mesa Bosanci , je pa to kriminal !

  • Blaž Babič 17:34 02.avgust 2012.

    Pošlušte, zakaj pa niste do danes povedali svojim bralcem, da so Hrvati 18.5.2012 pričeli preganjati slovenskega državljana Marka Romaniča, ki je na begu v Mehiki?http://www.rtvslo.si/modload.php?&c;_mod=forum&op;=viewtopic&topic;_id=42325&forum;=114&post;_id=1875728#1875728