Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Paket stal en evro, plačala 50 evrov

Evro Profimedias
Neznana ženska ogoljufala starejšo občanko iz Trebnjega.

Včeraj dopoldne je na vrata starejše ženske na območju Trebnjega potrkala neznana ženska. Ponujala ji je obliže, občutljive na temperaturo. Za dva paketa teh obližev je ženska neznanki izročila sto evrov. Kasneje pa se je izkazalo, da je bila na zavoju prekrita dejanska cena izdelka, ki znaša en evro za paket.

Ne bodite preveč zaupljivi!

Policisti svetujejo, naj bodo ljudje pri nakupih izdelkov sumljivega porekla, kakovosti ali cene previdni. V stanovanje ali hišo naj ne vabijo ljudi, ki jih ne poznajo in če niso prepričani o namenu njihovega obiska.

"Prodajalci, ki ponujajo izdelke na domovih, morajo imeti registrirano dejavnost in občani naj od njih zahtevajo, da se jim predstavijo. Če v stanovanje ali hišo vstopi več ljudi, naj bodo pozorni, kje se ti gibljejo, saj se pogosto zgodi, da eden izmed njih zamoti oškodovanca, drugi pa pregledajo prostore in odtujijo vrednejše predmete – največkrat denar ali nakit. Če prodajalci postanejo vsiljivi ali nasilni ali na zahtevo občanov ne zapustijo njihovih domov, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113," ob tem opozarjajo na PU Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.