Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Paravinja obtožen umora Antonije

Dragan Paravinja Ivica Galovic/PIXSELL
Hrvaško državno tožilstvo je proti Draganu Paravinji vložilo obtožnico, ki ga bremeni umora Antonije Bilić in poskusa posilstva.

Okrajno državno tožilstvo v Šibeniku je po preiskavi na sodišče vložilo obtožnico proti Draganu Paravinji, ki je osumljen, da je junija letos umoril 17-letno Antonijo Bilić.

Tožilstvo v obtožnici navaja, da je Bilićevo s tovornjakom pobral, ko je štopala, med vožnjo pa jo je poskušal posiliti. Ker se mu je upirala, jo je ubil in njeno truplo z mosta odvrgel v reko Krko. Antonije ne žive ne mrtve sicer (še) niso našli. Forenziki pa so na podlagi krvi, sline in las, najdenih v njegovem tovornjaku, dokazali, da je Bilićeva bila v tovornjaku Paravinje.

Ta je umor sicer po prijetju priznal in policistom povedal, kje se je znebil trupla. Kasneje je svoje priznanje umaknil, češ da je priznal pod prisilo. Trupla kljub obsežnemu iskanju, pri katerem so z radarjem sodelovali tudi pripadniki slovenske vojske, niso nikoli našli.

Obtožen tudi lanskega poskusa posilstva

Danes vložena obtožnica Paravinjo sicer obtožuje tudi poskusa posilstva junija lani. Dekle je takrat iz tovornjaka odložil pri Šestanovcu.

Paravinja je bil sicer prijet v Bosni in Hercegovini, ker pa je za zločine osumljen tako v BiH kot v Srbiji in na Hrvaškem, obstaja zmeda glede tega, kateri državi bo izročen.

Šibeniško tožilstvo je ob vložitvi obtožnice tudi predlagalo podaljšanje pripora Paravinji. S preiskavo so sicer zaključili 4. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.