Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Pazite se drznih neznancev

Tatvina Shutterstock
Policisti zadnje čase obravnavajo vse več drznih tatvin. Pogosto neznanci žrtve ogovorijo na parkiriščih, jih zamotijo in obkradejo.

Storilci največkrat prosijo za pomoč, opozorijo na prazno pnevmatiko ali poškodovan avto in izkoristijo nepazljivost ogovorjenega. Največ dela s takimi drznimi tatvinami so prejšnji konec tedna imeli celjski policisti.

V petek okoli 17. ure sta neznanca na Dečkovi cesti v Celju ogovorila občanko, ki je sedela v parkiranem vozilu. Eden jo je zamotil s prošnjo za pomoč, drugi pa je v tem času odprl sopotnikova vrata in s sedeža ukradel torbico. V torbici je imela oškodovanka denarnico z manjšo vsoto gotovine, dokumente in telefon.

Podobna drzna tatvina se je zgodila tudi na parkirišču med trgovskima centroma na Mariborski cesti v Celju. V tem primeru sta storilca do občanke prišla, ko je v prtljažnik odlagala nakupljene stvari in torbico. Eden od neznancev jo je pod pretvezo, da ji je nekdo poškodoval vozilo, zamotil z ogledovanjem vozila, drugi moški pa ji je iz prtljažnika vozila ukradel torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti in okoli 50 evrov gotovine ter mobilni telefon.

V soboto so drzno tatvino policisti obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Tepanje. Neznanca sta v zgodnjih jutranjih urah prišla do parkiranega avtomobila, potrkala na okno in zbudila tuja državljana, ki sta v vozilu spala. Eden od neznancev je tujima državljanoma pokazal, da imata prazno pnevmatiko, in ju zvabil iz vozila, drugi pa je medtem z zadnjega sedeža ukradel moško in žensko torbico z okoli 11.000 evri gotovine in dokumenti.

Ne nasedajte!

Ker so take tatvine vse pogostejše, policisti opozarjajo, da ne nasedajte neznancem, ki vas na parkiriščih oziroma avtocestnih počivališčih opozarjajo, da je z vašim ali njihovim vozilom kaj narobe, ali prosijo za pomoč in podobno. Skrbno pazite na svojo lastnino, še posebno na torbice in denarnice.

Komentarjev 2
  • feferon 14:09 26.november 2012.

    Pa seveda še to, 11 0000 eur Slovenci ziher ne furamo na zadnjih zicih.

  • Žurnalček 13:11 26.november 2012.

    No jaz vas pa opozarjam zelo natančno. Ne imejte opravka z dimljenimi in to od Sicilije do Vladivostoka. Ne preiskušajte z njimi nadoknaditi svojo manjkajočo pogovorno znanje v tujem jeziku- kakršnjekolim !