Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Paznik prevaral več oseb, tudi Slovenko

Ustavno sodišče Anže Petkovšek
Hrvaški preiskovalci so ugotovili, da je paznik na županijskem sodišču v Pulju, ki so ga minuli teden prijeli zaradi prevare slovenske državljanke, prevaral še najmanj štiri ljudi, zato so dopolnili kazensko ovadbo proti njemu.

Prevarana Slovenka je sicer soproga Slovenca, obtoženega umora Porečana na srečanju motoristov v začetku julija v Istri. 41-letni paznik Miroslav Pezelj naj bi od 22-letne Slovenke – soproge 25-letnega Adnena Budimovića, ki je zaradi obtožb, da je umoril 24-letnega Porečana, že več kot dva meseca v priporu v Pulju – zahteval 3.000 evrov, v zameno pa naj bi zagotovil boljše zaporne pogoje za Budimovića.

Po objavi so se javile še štiri osebe

Obljubljal naj bi ji tudi znižanje zaporne kazni in celo izpustitev Budimovića na prostost. Za svoje obljube naj bi že dobil del od zahtevanih 3.000 evrov.

Po objavi novice o prevari slovenske državljanke minuli teden so se policiji oglasile še štiri osebe z območja Pulja, ki so Pezelja obtožile prevare.

Policija je zato v sredo dopolnila kazensko ovadbo, ki jo bila vložena zaradi prevare 22-letne Slovenke. Kot sumijo, je Pezelj prevaral še več oseb, zato oškodovance pozivajo, naj se oglasijo. Proti Pezelju so že sprožili tudi postopek odpovedi delovnega razmerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.