Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Peru: Požar sejal smrt v centru za zdravljenje odvisnosti

Ogenj Shutterstock
Požar v centru za zdravljene odvisnosti v bližini perujske prestolnice Lima je zahteval 14 smrtnih žrtev, ena oseba je preživela. Po navedbah gasilcev oskrbovanci centra niso imeli možnosti, da bi pobegnili pred ognjenimi zublji, saj so bila vrata zaklenjena, na oknih pa rešetke.

To je že drugi požar v kakem centru za zdravljenje odvisnosti v zadnjih treh mesecih v Peruju. Prvič je zagorelo v centru za zdravljenje odvisnosti v Limi. Ognjeni zublji so takrat zahtevali 29 smrtih žrtev.

Današnji požar je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah v dvonadstropni stavbi centra v kraju Chosica, 30 kilometrov vzhodno od Lime. Vzrok požara še ni znan, po besedah župana Chosice pa bi lahko bil povezan s pretepom, ki je pred tem izbruhnil med oskrbovanci.

V Peruju je okoli 260 centrov za zdravljenje odvisnosti, samo 20 odstotkov med njimi pa ima za to tudi dovoljenje in usposobljeno osebje za delo z alkoholiki in odvisniki od drog. V Peruju naj bi bilo od 60.000 do 100.000 odvisnikov, državne ustanove pa imajo na voljo samo 700 postelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.