Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Pes brez lastnika napadel psa

pes, lajanje, lajež Shutterstock
Na območju Kranja je pes napadel psa in ga poškodoval. Policisti opozarjajo, da mora biti pes na povodcu.

V Predosljah pri Kranju je pes, ki ni bil ustrezno varovan, napadel psa in ga poškodoval. Policiste je o dogodku obvestila prestrašena lastnica psa. Odšli so na kraj in ugotovili, da lastnik na javnem mestu ni zagotovil fizičnega varstva živali in je s tem predstavljal nevarnost za okolico. Policisti ga bodo zato obravnavali v prekrškovnem postopku, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policisti ob omenjeni situaciji opozarjajo, da mora skrbnik živali na javnem mestu zagotoviti ustrezno varstvo psa, z vzgojo in šolanjem oziroma drugimi ukrepi pa še zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Skrbniki morajo torej poskrbeti za varnost živali tako, da so psi pri sprehajanju na javnih mestih na povodcih, nevarnega psa pa morajo opremiti tudi z nagobčnikom. Doma pa mora biti pes varovan  tako, da mesta ne more zapustiti brez navzočnosti lastnika.

Komentarjev 2
  • Stolp 10:42 11.julij 2013.

    "Policisti ob omenjeni situaciji opozarjajo, da mora skrbnik živali na javnem mestu zagotoviti ustrezno varstvo psa, z vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi pa še zagotoviti, da žival ni nevarna okolici." Psihopatski lastniki pa: "HAHAHAHA Dejmo mal ...prikaži večo mal jet spet jebat ljudi okol z našimi zverinami!"

  • Stolp 10:41 11.julij 2013.

    Lastnik jim je pa v zagovor reku edini stavek, ki ga je sposoben: 'sej nou nč naredu!'