Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Pes ležal ob cesti in se boril za življenje

Poškodovani pes
1/2
PP Lenart
Policisti iz Lenarta so zjutraj ob cesti opazili ležečega psa, ki se je boril za življenje.

"Kot vedno v takšnih primerih, so policisti ustavili in preverili, kaj je z živaljo," pojasni Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Nadaljuje, da so policisti zgroženo ugotovili, da je imel pes okrog vratu zavezano vrv, ki je bila tako močno zategnjena, da mu ni več omogočala normalnega dihanja. "Verjetno je že izgubljal bitko za življenje," doda Šadl.

Policisti so psu takoj omogočili normalno dihanje ter ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga nahranili in napojili. "Čeprav je kuža ob najdbi,  verjetno  v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali  vrv,  še  kazal   znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim  želodčkom  pokazal  v  popolnoma  drugi  luči. Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti," piše v policijskem sporočilu mariborske uprave.

Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu,  kjer  so  ga  dodatno oskrbeli in  ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Svoj dom je sedaj našel v mariborskem Azilu za živali.

Šadl sklene, da bodo policisti vse svoje napore vključili v iskanje neodgovornega lastnika psa. "Če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice."

Komentarjev 2
  • miro 20:22 15.januar 2015.

    takega bi res zaveal za prašmike pa obesu mislim halooooooooooo

  • Hi5 13:42 15.januar 2015.

    O da mi je tega tipa za dobit v roke za 5 minut.