Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Pes ugriznil deklico v obraz

(Foto: Wikimedia) Žurnal24 main
Napad. Ovčar je v okolici Medvod napadel deklico in jo ugriznil v obraz. Pri tem jo je zelo hudo poškodoval. Žival so izolirali.

Belgijski ovčar je minuli četrtek napadel in v obraz ugriznil deklico, je za Žurnal24 potrdil Matjaž Emeršič iz Veterinarske uprave RS. Deklica je prišla z materjo na obisk k prijateljem, ko jo je na dvorišču napadel spuščeni pes. Glede na posledice ugriza gre za sum posebno hude poškodbe, pojasnjuje Emeršič.

Pristojni veterinar je odredil takojšnji odvzem psa lastniku, žival pa so nato izolirali, saj želijo izključiti možnost okužbe s steklino. Pes je bil sicer redno cepljen proti tej bolezni, doslej pa v njegovi kartoteki ni bilo vpisanih napadov na človeka, je še povedal Emeršič. Po njegovih besedah bodo glede na stopnjo poškodb pri deklici v naslednjih dneh odločali glede usode živali.

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek pa nam je pojasnil, da policisti še naprej zbirajo obvestila, saj obstaja sum, da je bilo strojeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Za takšno dejanje kazenski zakonik v primeru malomarnosti skrbnika psa predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, v primeru povzročitve hude telesne poškodbe pa zapor do petih let.

Zaradi varovanja otrokove zasebnosti nekaterih podrobnosti dogodka ne navajamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.