Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Pes usmrtil dveletno deklico

Pes je bil križanec med dingom in neznano pasmo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Križanec med dingom in neznano pasmo je dveletno deklico popolnoma izmaličil v njeni posteljici. Zdravniki: grozljivih poškodb ne bomo pozabili, dokler smo živi.

V Avstraliji je družinski pes, križanec med dingom in neznano pasmo, dveletno deklico napadel v njeni posteljici, ko je spala. Deklico, ki je imela Downov sindrom, je našel oče in jo odpeljal v bolnišnico, kjer pa ji niso mogli več pomagati. Zaradi hudih poškodb je umrla, zdravniki pa so razkrili, da je imela več kot sto ugrizov po celem telesu.

"Ne bom pozabil, dokler sem živ"
Zdravnik Clinton Lawrey je na sodišču med opisovanjem dekličinih poškodb planil v jok. "Še nikoli nisem videl nekoga tako hudo poškodovanega. Tega ne bom pozabil, dokler sem živ," je povedal Lawrey. Dogodka se živo spominja tudi medicinska sestra Juli Thomas, ki je dejala, da "česa tako grozljivega v svoji karieri še ni videla".

Zdravniki so še povedali, da deklici v nobenem primeru ne bi mogli pomagati, saj naj bi bilo prepozno že takrat, ko jo je odkril oče. V bolnišnici naj bi jo oživljali kar eno uro. "Nikoli si ne zapomnimo tistih, ki smo jih rešili, temveč tiste, ki jih nismo," je še povedal eden izmed zdravnikov.

Na sodišču je dekličin oče povedal, da je v času napada spal in da ga je zbudil eden izmed njegovih otrok, ki je deklico prinesel v naročju in dejal, "da je padla iz posteljice". Razkril je še, da je deklico odnesel nazaj v posteljico, saj "ni slutil, da je bilo karkoli narobe". V sobo naj bi nekaj trenutkov zatem vstopila dekličina mati, ki je na njenih oblačilih opazila kri. Psa so usmrtili, policija pa primer še vedno preiskuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.