Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Pešcu plačilni nalog in zapestnica

Včeraj so krški policisti plačilni nalog naložili pešcu v Dobravi, ki je v temnih oblačilih zvečer hodil po cesti. Ob tem so mu izročili še svetlobno zapestnico.

54-letni pešec je včeraj zvečer v Dobravi hodil po cesti, ob sebi pa potiskal kolo. Okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o tem, da ni dobro viden, zato obstaja nevarnost, da bi ga kdo povozil.

"Policisti so na relaciji res zalotili 54-letnega pešca, ki ni bil ustrezno označen in viden za druge udeležence v prometu. Zaradi kršitve zakona o varnosti cestnega prometa so mu napisali plačilni nalog, obenem pa izročili tudi svetlobno zapestnico, tako da je lahko pot nadaljeval bolj varno," so zapisali v sporočilu za javnost na Policijski upravi (PU) Krško.

Znano je, da se je ravno v teh dneh začela preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi previden. Glavna cilja akcije, ki bo potekala do konca januarja, sta zmanjšati število prometnih nesreč z udeležbo pešcev in njihovih posledic ter povečati uporabo odsevnih teles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.