Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Pešec trčenja ni preživel

Pešec Shutterstock
Pri Praprečah, na cesti med Žužemberkom in Zagradcem, je voznik avtomobila trčil v pešca, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj zvečer ob 21.20 pri kraju Prapreče, na cesti med Žužemberkom in Zagradcem. Po prvih ugotovitvah je 20-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Žužemberka proti Zagradcu. Pri Praprečah je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v pešca, ki je hodil v isti smeri ob desnem robu vozišča. Pešca je po trčenju odbilo na vetrobransko steklo vozila in na travnato brežino, kjer je obležal. 37-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 

Med hojo po neosvetljenem delu ceste pešec ni uporabljal odsevnih teles, oblečen je bil v črna 
oblačila. Policisti nadaljujejo s preverjanjem okoliščin prometne nesreče.

Poskrbite, da boste vidni

Na območju novomeške policijske uprave so v tem mesecu obravnavali že več prometnih nesreč z udeležbo pešcev. Ob tem opozarjajo vse voznike, naj bodo pozorni na šibkejše udeležence v prometu, še posebej takrat, ko se vozne razmere poslabšajo in se zmanjša vidljivost. Vozniki naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti, upoštevajo cestno prometna pravila in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu.

Pešci, kolesarji in motoristi naj ustrezno poskrbijo za svojo vidnost. Nosijo naj svetla oblačila in se ob slabši vidljivosti poslužujejo odsevnih teles. Hodijo naj ob levem robu vozišča in cesto prečkajo le na označenih prehodih za pešce. Pred prečkanjem naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:21 30.september 2014.

    Kdaj bodo začeli v avtošolah učiti , DA SE NE VOZI SKRAJNO DESNO !!!!!!!!!