Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Pešec umrl na kraju nesreče

Preiskava pri NLB Anže Petkovšek
V nedeljo ob 20.30 se je v Gostečah pri Škofji loki zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 65-letni pešec Gosteč, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 36-letna voznica osebnega avtomobila iz Vaš pri Medvodah, ki je vozila od Drage proti Gostečam, zaradi neprilagojene hitrosti trčila v 65-letnega pešca iz Gosteč. Ta je hodil po cesti v smeri njene vožnje in pri tem ni uporabljal odsevnih teles.

Kot so sporočili kranjski policisti, je bil oblečen v temna oblačila in je nepravilno hodil po vozišču.

Pešec je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 15 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve pa sta bili poškodovani lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 26 kršitev javnega reda in miru ter 20 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 11-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo devet vlomov, pet tatvin, po dve dejanji nasilja v družini in ponarejanja listin ter po eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

Komentarjev 2
  • Avatar strauski
    strauski 15:07 04.februar 2013.

    in tudi ne sme biti kriv,ker vsak je imel že kritična srečanja z takimi pešci in ni prijetno ko bremzaš kot budala

  • Stolp 10:48 04.februar 2013.

    A ta pešec je imel pa "sindrom mamice z vozičkom hodeče po cesti kljub dovolj širokemu pločniku zraven".Zanimivo, da ni bil spet voznik kriv.