Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Peška po nesreči umrla

policija Anže Petkovšek
Voznica brez zimske opreme trčila v peško in pešca. Peška danes dopoldne umrla.

Včeraj zvečer ob 20.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči v Senovem. Po opravljenem ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je 23-letna voznica osebnega avtomobila audi A3 vozila iz Brestanice proti Senovem. Na mokrem in spolzkem vozišču je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na prehod za pešce in trčila v 50-letno peško in 48-letnega pešca.

Peška je, kot so sporočili s policije, za posledicami nesreč dopoldne umrla.

Ob trčenju je peško odbilo na pokrov motorja, vozilo pa je po nekaj metrih trčilo v drog javne razsvetljave. Hudo poškodovano peško in voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je danes dopoldne umrla. Policisti so ugotovili, da voznica med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, na vozilu pa je bila nameščena neustrezna zimska oprema. Ogleda kraja prometne nesreče se je udeležil okrožni državni tožilec, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Še dve prometni nesreči

Popoldne pa se je v prometni nesreči na avtocesti, natančneje pri izvozu za Dobruško vas, hudo poškodovala 24-letna državljanka Bosne in Hercegovine. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila nadzor nad vozilom in trčila v varnostno ograjo. Nato je vozilo odbilo na vozišče, kjer se je večkrat zavrtelo in ponovno trčilo v varnostno ograjo.

V Sevnici pa je 79-letni voznik zbil 19-letno peško, ki je bila lažje poškodovana.

Komentarjev 8
  • maneken 11:03 25.december 2011.

    Bojan Žlender nateguje tudi tebe, morda še malo bolj kot misliš. Nateguje on vse nas in dobro živi na naš račun. Pa tudi še kdo drugi je ugotovil, da je promet področje, kjer se da dobro vleči denar od državljanov ...prikaži več in jim "prodajati varnost ."

  • dr.slo 15:36 24.december 2011.

    torej si nezmotljiv? Tudi tajnica, ki dela 20 let za računalnikom, nima več znanja o računalnikih, kot nekdo, ki je hodil 4 leta na računalniško šolo....Poglej, vozi se kakor se hočeš, dokler ne ogrožaš drugih v prometu. Zimske/letne ...prikaži več gume pa ob priložnosti le testiraj ;) Imam nove (letne in zimske-ene boljših gum), pa je bila jeseni OGROMNA razlika.

  • Žurnalček 14:19 24.december 2011.

    Obema mladeničema zgoraj !44 letno šofiranje ABC kat . z miljonom km in brez postopka pri sodniku za prekrške zaradi prometne nesreče. Razumeta al ne razumeta moja mladeniča. Taka kot sta vidva , pa lahko nateguje Bojan Žlender kakor ...prikaži več hoče, saj iz prakse ne zna itak kaj pametnega povedat..Ja pa tud rally smo včasih vozil. Saj vesta verjetno , da smo minije proizvajali v NM.