Slovenija > Črna kronika
80 ogledov

Pet let ga bodo preizkušali

sodisce krsko Nada Černič Cvetanovski
Povzročitev splošne nevarnosti. Ker je bil že kaznovan, so Flajšmanu določili dolgo preizkusno dobo.

"Ta dogodek je bil meja v mojem življenju, od takrat živim resno in pošteno, delam v Avstriji in imam dekle," je na krškem sodišču dejal 25-letni Danijel Flajšman, ki so mu zaradi povzročitve splošne nevarnosti izrekli dveletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo petih let.

Flajšman se je pred poltretjim letom zvečer pri pokopališču v Oštrcu pri Kostanjevici sestal s Sandijem Brajdičem in Sandijem Prešernom, ki sta imela v avtu tudi otroka. Omenjena naj bi ga izsiljevala zaradi denarja, ki naj bi ga dolgoval za drogo. Obtoženi je začel proti njima nenadoma streljati z lovsko puško; izstrelil je več nabojev. Oškodovana sta se zatekla k domačinom na Oštrcu, ti pa so poklicali policijo.

Na kraj dogajanja je bilo napotenih več policijskih patrulj iz Posavja in Dolenjske ter novomeški kriminalisti. Ugotovili so, da zaradi streljanja ni bil nihče poškodovan, Flajšman pa se je skrival v gozdu in grozil s samomorom. Prepričali so ga, da se je predal, in mu odvzeli orožje.

Ker je na sodišču dejanje priznal in si uredil življenje, so mu izrekli pogojno obsodbo, ker pa je bil dvakrat že kaznovan, so mu določili petletno preizkusno dobo. Sodba je pravnomočna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.