Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Pet otrok se je v termah zastrupilo s klorom

Terme Tuhelj Terme Tuhelj
V zunanjem otroškem bazenu v Termah Tuhelj na Hrvaškem, ki so v lasti slovenskih Term Olimia, naj bi se v ponedeljek s klorom zastrupilo pet otrok. Direktorica Term Tuhelj Ivana Kolar navedbe zanika.

Otroci, stari od pet do osem let, so med kopanjem v bazenu naenkrat začeli kašljati in se dušiti. Kot so povedali starši, pa naj bi v bazenu opazili neznan rumen madež, piše 24sata.

Takoj do osebja in k reševalcem

Starši so z otroki stekli do osebja bazena in zahtevali, da nemudoma pokličejo reševalce. Poleg kašljanja so se otroci pritoževali tudi zaradi bolečin v grlu.

Uhajal je klor

"Žal nismo imeli nadzora nad uhajanjem klora, zato smo pet otrok pozvali, da zapustijo bazen. Nato smo izpraznili tudi ostale bazene," je za 24sata dejala direktorica term Ivana Kolar. Kot je potrdila za STA je prišlo do okvare avtomatskega sistema za kloriranje bazenov.

Zanikala pa, da bi prišlo do zastrupitve otrok. Trdi, da so zdravniki v Zaboku potrdili, da so vsi otroci v redu, potem ko so pritoževali zaradi kašlja. "Kot smo izvedeli od zdravnikov, ni prišlo do zastrupitve, temveč so otroci imeli močnejše simptome kašlja," je dejala.

Otroci se počutijo že bolje, a so še vedno na opazovanju v bolnišnici.

Komentarjev 1
  • esim 15:16 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **