Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Petič le pred sodnika

Obdolženi je tokrat na sodišče prišepal, vidno utrujen, ob krepki pomoči dveh pa
1/9
Žurnal24 main
Začelo se je sojenje moškemu, obtoženemu, da je s svojo mladoletno hčerko spočel otroka.
"V nedeljo sem padel šest metrov po stopnicah, imam poškodovano koleno in me kljub temu vlečejo sem, ne pa v bolnišnico," so bile prve besede Ptujčana, ki ga državno tožilstvo preganja zaradi nasilja v družini in spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Javnost izključena
Včeraj se je ob poostrenih varnostnih razmerah – novinarji smo ob vhodu v hišo pravice morali oddati mobilne telefone in snemalne naprave – na ptujskem okrožnem sodišču vendarle začelo sojenje incesta obtoženemu Ptujčanu. Doslej je glavna obravnava odpadla že trikrat, saj obdolženec glede na izvedensko mnenje zdravnikov zaradi zdravstvenih težav sojenja ni mogel spremljati in razumeti.

Sodnica Katja Kolarič Bojnec je sledila predlogu državne tožilke Sonje Erlačin ob soglasju odvetnice obtoženega Tanje Kompara in z glavne obravnave v celoti izključila javnost. Sicer pa tega pooblaščenec oškodovanke Franci Matoz ni zahteval, saj meni, da bi v delu, kjer ni podatkov o žrtvi in dogajanju, javnost lahko bila prisotna.

"Gospa odvetnica, zakaj je izključena javnost? Naj izvedo resnico,"
pa je pred razpravno dvorano številka 24, kjer je potekalo večurno sojenje, spraševal obtoženi 62-letni Ptujčan, ki je od 23. januarja letos v priporu v mariborskih zaporih. Obtoženi naj bi neprestano pisal prošnje, naj se mu pripor odpravi, a so mu ga konec avgusta podaljšali do petega oktobra.

Še ena sveža preiskava
Neuradno smo izvedeli, da naj bi ptujsko tožilstvo pred kratkim začelo še eno kazensko preiskavo zoper omenjenega obtoženca, prav tako zaradi spolnega nadlegovanja mladoletnice. Spomnimo; v začetku leta je javnost razburkala novica, da naj bi Ptujčan spolno zlorabljal svojo 15-letno hčer, ki je v mariborski porodnišnici nekaj dni pozneje rodila otroka. DNK-analiza novorojenčkove krvi naj bi pokazala, da je Ptujčan zaradi incesta hkrati otrokov oče in dedek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.