Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Petletnik se bori za življenje

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V nedeljo malo po osmi uri zvečer je petletni kolesar v okolici Mozirja nenadoma zavil na cesto, ko ga je pri veliki hitrosti zbil avto. Deček se bori za življenje. V Velenju voznik zbil kolesarko, nato pa pobegnil.
Po zadnjih informacijah se petletni deček v celjski bolnišnici bori za življenje.
Milena Trbulin, PU Celje

Petletni deček je v naselju Struge vozil otroško kolo v skupini šestih kolesarjev. V neposredni bližini doma je nenadoma zavil levo čez vozišče, proti dovozu do domače hiše. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem pasu pripeljal  voznik osebnega vozila, ki kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti. Otrok se je v nesreči hudo poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico.

V steber, nato v reko
V nedeljo ob 23.30 se je huda prometna nesreča zgodila tudi na regionalni cesti izven naselja  Zbelovo. 22-letna voznica je vozila po regionalni cesti iz smeri Poljčan proti Ločam, kjer je izven naselja Zbelovo pripeljala do podvoza ceste pod železniško progo. V ostrem desnem ovinku je voznica zapeljala naravnost ter trčila najprej v ograjo, nato pa v  zid podvoza. Po trčenju je vozilo zapeljalo v reko struge Dravinje, kjer je obstalo na strehi. Voznici in sopotnikoma se je uspelo rešiti iz vozila.

V prometni nesreči sta se voznica in en sopotnik lažje poškodovala, sopotnik na zadnjem sedežu pa huje.

Zbil kolesarko, nato pobegnil
Na Cesti Simona Blatnika v Velenju, pri odcepu za avtokamp Jezero, se je v nedeljo popoldne zgodila tudi prometna nesreča s pobegom. V prometni nesreči sta bila udeležena 59-letna kolesarka in voznik oziroma voznica neznanega vozila, najverjetneje znamke Opel Corsa, kovinsko svetlo zelene barve.

Voznik je po trčenju v kolesarko, ne da bi ustavil in poškodovanki nudil prvo pomoč, s kraja nesreče odpeljal proti Velenju. Kolesarka je v prometni nesreči utrpela hude telesne poškodbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.