Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Pijan kapitan vozil turiste

Kapitan turistične ladje Marija Magdalena, star 47 let, je noč preživel na hrvaški policijski postaji, potem ko so ga turisti prijavili, da je pijan upravljal ladjo.

Okoli deset potnikov na turistični ladjici Marija Magdalena je večkrat poskušalo prepričati očitno alkoholiziranega kapitana, da bi ladjo ustavil in se usidral, a neuspešno. Dokler ni en od njih, sicer švedski državljan, razburjen poklical klicni center 112 in javil, da je jadrnica v bližini otoka Ščedra ter pluje proti Hvaru, krmili pa jo pijani kapitan.

Policija je proti jadrnici napotila policijski gliser, ki je ladjo dosegel okoli 3.15 ponoči. Kapitanu so pomagali pri sidranju ladje in ga nato odvedli na policijsko postajo, kjer so mu izmerili 1,57 promila alkohola v krvi. Če bi alkotest opravili prej, bi po vsej verjetnosti pokazal še več. Kapitan, ki je zdaj v prekrškovnem postopku, je preostanek noči preživel na treznjenju na policijski postaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.