Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Pijan kot čep je spor reševal s pištolo

Streljanje v Visolah Nino Verdnik
Sojenja kmalu konec. Izvedencev cel kup.

Danes se je na mariborskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje Bojanu Ačku, ki je lani poleti v Visolah pri Slovenski Bistrici sosedski spor reševal s pištolo. Sosedu Vladimirju Lenaršiču je pištolo nameril v glavo, slednji pa ga je do prihoda policistov obvladal.
 
Potem ko so se na sodišču zvrstile številne priče, ki Ačkovega položaja niso pretirano omilile, se tokrat vrstijo izvedeniška mnenja. Sodnica je na tokratni obravnavi prebrala izvedeniško mnenje sodnega izvedenca patologa, Rajka Kavalarja, ki je ocenil, da je Ačko kritičnega dne v krvi imel od 2,711 do 2,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ob tem je ocenil, da je Ačko v tem stanju kljub pijanosti deloval zavedno. Kot dokaz je navedel Ačkovo vožnjo s štirikolesnikom in verbalno kounikacijo z Lenaršičem. Ob tem je zanikal kakršnakoli namigovanja o Ačkovi neprištevnosti tistega dne. Njegov zagovornik Viktor Osim se namreč še vedno trudi dokazati, da njegova stranka ni delovala razsodno.

Naj oceni psihiater 

Odvetnik je izvedencu Kavalarju med drugim zastavil vprašanje, ali so na njegovo stanje vplivala tudi zdravila, ki jih je jemal v tistem času, vendar je Kavalar to oceno prepustil sodnemu izvedencu psihiatru. Sodnica bo vprašanja odvetnikov zaradi ekonomičnosti postopka posredovala komisiji za fakultetna izvedenska mnenja. Osim je medtem predlagal tudi izdelavo mnenja toksikologa.
Sojenje se bo nadaljevalo 14. aprila. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:01 04.marec 2014.

    Kaj še zdravila je jemal z temi popitimi litri alkohola. Zakaj se odvetniki poskušajo zagovarjati na alkohol . Nobeden mu ni z trahtarjam vina skoz žrelo not zlivu, ampak ga je sam popil kolker ga je hotel. So spa res ...prikaži večs slućaji , kjer prisotna družba za hec napije enega od svojih , kateri pa nenavajeni pijaće potem počno neumnosti, vendar v teh primerih potem nahebejo tudi napijalci obtoženega!