Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Pijan pretepal ženo

Žurnal24 main
54-letni moški pod vplivom alkohola fizično obračunaval s svojo soprogo. Nasilja ni prijavila. Vsem žrtvam nasilja v družini namenjena e-prijava nasilja.

Nasilje v družini, ki živi v okolici Črnomlja, naj bi trajalo vrsto let. Ob vnovičnem fizičnem obračunavanju so posredovali tudi včeraj popoldne.

V prvi polovici leta so policisti v Beli krajini in na Dolenjskem ovadili 107 oseb zaradi nasilja v družini, lani je bilo takih 83. 55 kršiteljem so letos že izrekli prepoved približevanja določenemu kraju ali osebi.

Grozil, da jo bo ubil
Ugotovili so, da naj bi 54-letni moški že več let izvajal fizično, duševno in ekonomsko nasilje nad svojo ženo. Žrtev zaradi strahu pred nasilnim partnerjem ni še nikoli poiskala pomoči. V zadnjih dneh je pod vplivom alkohola večkrat žalil svojo ženo, ji grozil, da jo bo ubil, in z njo tudi fizično obračunaval.

Policisti so poškodovano žensko odpeljali k zdravniku in nasilnežu izrekli prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 54-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Ne bodite tihe žrtve!
Nasilje v družini pogosto ostaja prikrito izjemno dolgo časa. Vsi, ki bi radi prijavili nasilje v družini, to lahko storijo povsem anonimno v elektronski obliki. Zagotovljena je anonimnost, posredovati morate predvsem podatke, kdo je žrtev nasilja in kdo ga izvaja, kraj in čas dogodka ter kaj se je zgodilo. Po zagotovilih bodo policisti vsako prijavo preučili in ustrezno ukrepali.

Prek elektronske oblike lahko nasilje prijavite tudi v imenu koga drugega, če veste, da sami tega ne bodo zmogli. Obrazec najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.