Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Pijan v nasprotno smer

Vožnja v napačno smer PIC
Po štajerski avtocesti vozil v napačno smer in poskušal pobegniti policiji.


V noči na nedeljo je okoli 0.30 volkswagen passat vozil po nasprotnem smernem vozišču štajerske avtoceste v smeri Ljubljane.

Vozilo so opazili v bližini Vranskega. Policija ga je ustavila na cestninski postaji Kompolje; voznik je izstopil iz avtomobila in peš pobegnil v smeri naselja Krašnja. "Policisti so pri pregledu okolice voznika kmalu našli in prijeli," je povedala Maja Adlešič s Policijske uprave Ljubljana. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V nasprotno smer vozeče vozilo so opazili tudi danes zjutraj na podravski avtocesti med razcepom Draženci in priključkom Hajdina v smeri Maribora.

Najpogostejši vzroki

Vožnja pod vplivom alkohola ali mamil oziroma drugih psihoaktivnih snovi je eden od najpogostejših vzrokov vožnje v napačno smer. Preostali vzroki so neupoštevanje prometne signalizacije, objestna vožnja, stave ali slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo. "Zlasti nekateri starejši občani niso vajeni vožnje po avtocestah in nehote zapeljejo v nasprotno smer avtoceste," pojasnjujejo na policiji.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 08:07 14.januar 2014.

    Še en kretenoidni nasvet prometnih strokovnjakov. Pazi ! Zavijte na odstavni pas.Se pravi sekajte vozni. A ni popolnoma vseeno , ko pri sekanju voznega pasu tudi že polkrožno obrnemo, po odstavnem damo gasa , se vključimo nazaj v promet in ...prikaži več SPIZDIMO POLCAJEM , ki tako ostanejo brez 1800€ , VAM PA OSTANE TUDI VOZNIŠKA !

  • Undertaker 17:55 13.januar 2014.

    Se strinjam...Sedaj pa naj minuse talajo.

  • yorky 13:28 13.januar 2014.

    Nič novega, kje drugje kot na Štajerski in Dolenjski avtocesti. To je že skoraj vsakodnevna novica, ali vsaj tedenska, kjer je največ zidanc in po vsej verjetnosti tudi kupljenih dovoljenj!!??? Sam tolk, če je morda 1x na mesec ali morda ...prikaži več dva na Gorenjski tak primer, pa mate pol tolk komentarjev, svojih pa v svojih koncih kar preskočite in spregledate....sam tolk v vednost Štajercem in Dolenjcem!!!!!!!!???????????