Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Pijan vijugal in prehiteval kolono, nato še bežal

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
Policisti so voznika BMW-ja oglobili za 1.820 evrov, ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in pripisali pet kazenskih točk.

Novomeški policisti so se včeraj popoldne odpravili za voznikom osebnega avtomobila BMW. Obveščeni so bili, da naj bi na cesti med Metliko in Novim mestom nevarno prehiteval kolono vozil in z vozilom vijugal po cesti, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Ni ustavil 

Izsledili so ga v Novem mestu, vendar voznik sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s katerimi so ga ustavljali, in je vožnjo nadaljeval.

Napihal je 

Policisti so zapeljali za njim, ga ustavili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,67 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Plačati bo moral 1.820 evrov

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se z globo najmanj 1.200 evrov kaznuje voznik, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligrama alkohola. Kršitelju preneha veljavnost vozniškega dovoljenja. Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali, in zaradi vožnje po levem smernem vozišču pa so mu policisti izdali še plačilni nalog za 620 evrov. Poleg tega so mu dodelili pet kazenskih točk. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.