Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pijan vozil v napačno smer

napačna smer Bobo
Malo po polnoči je voznik osebnega vozila vozil po avtocesti od Bivja do Kozine v napačni smeri. Bil pod vplivom alkohola.

Na Policijski upravi Koper so danes okoli 0.30 ponoči prijeli obvestila več voznikov, da voznik osebnega vozila vozi po avtocesti od Bivja proti Kozini v nasprotni smeri.

Le deset minut kasneje so policisti pred Kozino ustavili 49-letnega voznika, državljana Italije.

"Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,36 mg/l), za kar mu je bila izrečena globa v višini 600 evrov. Ker je vozil v nasprotni smeri, pa bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja predrzne vožnje," so sporočili s PU Koper.

Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora do treh let.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:51 14.avgust 2012.

    Se je že odpeljal domov. Za take primere so poučne zgodbe iz socializma v Avstriji, ko so preprosto iz avta vzeli finančniki kar je bilo vredno, če ne pa zadržali avto. Pri nas pa to ne gre, ker ...prikaži več pravosodni sistem ne predvideva izogibanje pozivom sodišča, še sploh če mje tuji državljan. Človekove pravice itd. Pa nformacijske pooblaščenke itd. Humana družba. Italijan se bo pa nasledje obdobje izogibal mee s Slo, pa verjamem, da ne bo občutno trpel zaradi tega.