Slovenija > Črna kronika
1677 ogledov

Pijan voznik po naselju divjal s hitrostjo več kot 150 kilometrov na uro

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Policisti so med ponedeljkovo kontrolo hitrosti v naselju Miklavž na Dravskem polju ujeli pijanega voznika, ki je več kot trikrat prekoračil omejitev najvišje dovoljene hitrosti.

Po naselju, kjer velja omejitev 50 kilometrov na uro, je namreč divjal s hitrostjo 157 kilometrov na uro, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Voznika so policisti ustavili sinoči, nekaj po 23. uri. Z ročnim merilnikom hitrosti so izmerili, da je po Ptujski cesti vozil s hitrostjo 157 kilometrov na uro. V postopku so nato policisti ugotovili še, da je bil voznik pijan, napihal je 0,23 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so mu zato odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika so na mariborsko okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog. Sodišču so predlagali naj mu začasno odvzame vozniško dovoljenje, za storjene prekrške pa mu grozi tudi globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:38 10.marec 2020.

    Ob rednih kontrolah bi bili podatki katastrofalni ! Povem ,da policija nima časa vsega nadzirati ! Zakaj ? Vprašajte šefe? Imamo preveč šefov in premalo operativcev na cestah .

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 12:40 10.marec 2020.

    Da bi se PP - Lj.Moste okužili s korona virusom. To bi bil vic.Oni so do predlani,se pripeljejo do OŠ KDK,ali do parkinga pred Polonco Čude,so v avtu od 2 do 5 minut(sedijo v avtu,nobene intervencije) in se odpeljeta.Ali kibla,ali ...prikaži več avto, skratka nič od nič.Zdaj pa opažam,da jih ni že več kot leto dni.Pa s policijskim helikopterjem so leteli(stali v zraku),kakšnih 7 metrov nad igriščem,februarja 2012.Skratka,kr neki se spomnijo... .