Slovenija > Črna kronika
5366 ogledov

Pijan za volanom: Voznik cisterne povzročil nesrečo, peljal naprej, sledilo je ...

Cisterna prometna nesreča
1/4
PU Ljubljana
Včeraj nekaj pred 14. uro so bili policisti obveščeni, da je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno v kraju Breg pri Ribnici trčil v prometne znake ob cesti in odpeljal naprej.

Policisti so ugotovili, da je voznik državljan Ukrajine s poljskim tovornjakom zaradi neprilagojene hitrosti z zadnjim delom cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti. V nesreči je na cisterni tudi razneslo pnevmatiko, vendar je voznik svoje vijuganje nadaljeval v smeri Ljubljane.

Nekaj pred 15. uro so policiste obvestili, da je tovorno vozilo na travnati površini ob glavni cesti med Rašico in Turjakom. Ugotovili so, da je voznik tovornjaka zapeljal na makadamsko izogibališče ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku. Ker zaradi teže vozila ni mogel več speljati na cesto, je obstal na travniku, kjer so ga nato izsledili policisti.

Voznik se v nesrečah ni poškodoval, v cisterni pa ni prevažal nevarnih snovi.

Z njim so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,36 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Da pa ima voznik na tem področju že izkušnje, pa je potrdilo dejstvo, da pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga prejšnji dan zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli nemški varnostni organi.

Voznika so pridržali in predali v obravnavo sodniku za prekrške, ki mu je že izrekel visoko denarno kazen.

Ogled obeh krajev prometne nesreče in same okoliščine so pokazale, da so zgolj sreča in reakcije nekaterih voznikov botrovale temu, da ni prišlo do hujše prometne nesreče.

Komentarjev 1
  • sam1 16:36 15.julij 2021.

    To se zgodi tudi ostalim udeležencem v prometu-nekaj časa nazaj so takšne manevre delali tudi ministri,visoki policijski funkcionarji in še obilica drugih,tako,da ni potrebno biti ravno voznik tovornjaka.....