Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Pijana in brez izpita povzročila nesrečo

Alkotest Ivan Zupič
Kranjski policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zakrivila voznica brez vozniškega izpita. Med ogledom kraja nesreče se je nanje spravil še njen sopotnik.

V  soboto okoli 20.30 so policisti na Smledniški cesti v Kranju obravnavali 33-letno voznico iz okolice Kranja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubila oblast nad osebnim avtomobilom in zapeljala s ceste ter povzročila prometno nesrečo. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda.

Voznica je vozila pod vplivom alkohola (1,03 mg/l), poleg tega pa ni izpolnjevala pogojev za vožnjo osebnega avtomobila, saj ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Zato so ji policisti osebni avtomobil zasegli ter jo izločili iz prometa in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Sopotnik nad policista

Med ogledom kraja omenjene prometne nesreče je policiste napadel 45-letni Kranjčan, ki je bil potnik v vozilu povzročiteljice nesreče. O dogodku sta bili obvečeni tako preiskovalna sodnica kot državna tožilka. Zagrožena kazen za napad na uradno osebo ali drugo osebo, ki pomaga uradni osebi, je zaporna kazen od šestih mesecev do treh let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.