Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Pijana s tremi otroki trčila v ograjo

Alkotest Boštjan Tacol
Vozila je pod vplivom alkohola, s tremi otroki v avtomobilu, bežala pred policisti in trčila v ograjo. Preiskovalna sodnica ji je odredila hišni pripor.

Med kontrolo prometa v kraju Mihalovec so brežiški policisti v petek popoldne ustavljali voznico osebnega avtomobila Fiat punto.  

"Ko je kršiteljica opazila policiste, je pospešila hitrost, na regionalni cesti je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, ogrozila pešca, ki je prečkal cesto, zavila na lokalno cesto in nadaljevala z nevarno vožnjo po sredini vozišča," je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto. "Policisti  so  zapeljali za njo, vendar ni upoštevala svetlobnih in zvočnih signalov, s katero so jo ustavljali."

Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. "Med postopkom so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran avtomobil," je še povedala Drenikova. "Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, a je opravljanje preizkusa odklonila."

Sodnica je odredila hišni pripor

Odklonila je tudi postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog.  "Kršiteljica je z nevarno vožnjo ogrozila tudi tri otroke, ki jih je prevažala v vozilu in niso bili zaščiteni z ustreznim
zadrževalnim sistemom," je še dodala Drenikova. "Policisti so poskrbeli za varstvo otrok, ki so jih prevzeli delavci centra za socialno delo."

32-letni osumljenki kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu so odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo so jo v nedeljo privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za osumljenko odredila hišni pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • sprehajalec 17:54 06.marec 2017.

    Tudi tukaj bomo lov plačevali davkoplačevalci, verjetno gre za zaščiteno manjšino...

  • benč 16:55 06.marec 2017.

    Jasno, da gre za "brazilce"!

  • jozicamurn 16:41 06.marec 2017.

    Da tako ogroža otroke, to ni nobena "mati", ampak debilka.